• Посилання скопійовано

До 11 вересня діють старі рахунки для сплати податків, - повідомлення від Держказначейства

Держказначейство впровадило перехідний період щодо застосування рахунків - до 11 вересня. На його час старі рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів залишаються діючими

До 11 вересня діють старі рахунки для сплати податків, - повідомлення від Держказначейства

Державна казначейська служба  на своїй сторінці у Facebook проінформувала, що з метою уникнення втрат бюджетів  та у зв’язку зі зміною рахунків встановлено перехідний період щодо застосування рахунків - до 11 вересня.

На цей час старі рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів залишаються діючими.

Зверніть увагу! Усі податки та збори, перераховані на старі рахунки, не втрачаються, не повертаються, не потребують додаткових зусиль на переадресацію, а зараховуються відповідно до визначених призначень та відповідно до бюджетного законодавства. 

На час перехідного періоду (до 11 вересня 2018 року) виконання операцій як за старими, так і за новими рахунками здійснюються у штатному режимі.

Крім того, Держказначейство звернуло увагу, що рахунки для сплати ЄСВ з 02.07.2018 року не змінилися. Про це зазначали й київські податківці у своєму повідомленні. Про це ми писали тут>>

 

Від редакції

Тож, хто помилково сплатив за старими реквізитами після 2 липня, ці кошти будуть зараховані. Вдруге сплачувати податки не потрібно.

З новими рахунками для сплати податків у розрізі областей можна ознайомитися тут>>

 

UPD від 09.07.2018 р. Інформація від хмельницьких податківців

На офіційному сайті ДФС поки що не з'явилося загальне повідомлення щодо застосування старих рахунків для сплати податків. Проте відповідна інформація вже розміщена на сайті ДФС у Хмельницькій області. 

Зокрема, вказано, що на час перехідного періоду до 10 вересня 2018 року залишаються активними для зарахування податків, зборів, платежів два комплекти рахунків:

  • відкриті на балансі ГУ Казначейства в областях, які діяли до 02.07.2018 р.;
  • відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО - 899998), які діють з 02.07.2018 р.

Цю важливу інформацію податківці навели із листа Держказначейства від 23.06.2018 р. №12-08/288-10407 (текст поки що не оприлюднений).

Звертаємо увагу: наразі маємо дві кінцеві дати використання старих рахунків без наслідків: до 10 вересня за інформацією від податківців та 11 вересня на підставі повідомлення від Держказначейства.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»