• Посилання скопійовано

Змінили прізвище та місце проживання? Не забудьте повідомити про це ДФС!

Львівські податківці наголошують, у разі зміни прізвища, місця проживання громадянин повинен в обов'язковому порядку повідомити про це орган ДФС

Змінили прізвище та місце проживання? Не забудьте повідомити про це ДФС!

ДФС у Львівській області нагадує, що відповідно до п. 70.7 ПКУ та п. 1 розд. IХ Положення № 822 фізособиплатники податків зобов’язані подавати до ДФС відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізособи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за ф. №5ДР (додаток 12 до Положення № 822).

Фізособи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізсоби, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення за формою №5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних (пп. 2, 3 розд. IХ Положення № 822).

Внесення змін до Держреєстру фізосіб – платників податків здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізособою заяви за формою №5ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого контролюючого органу строк внесення змін до Держреєстру може бути продовжено до п’яти робочих днів (п. 4 розд. IХ Положення № 822).

Заява за формою № 5ДР може бути подана через представника за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на проведення процедури зміни даних щодо фізособи у Держреєстрі (після пред’явлення повертається) та її копії.

Згідно з п. 5 розд. IХ Положення № 822 у разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій заяві за ф. №5ДР фізособі може бути відмовлено у внесенні змін та/або видачі документа, що засвідчує реєстрацію у Держреєстрі.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»