• Посилання скопійовано

Який податок насамперед могли б знизити, якщо б була можливість? — позиція Маркарової

«Якщо говорити про те, що якісь податки у нас і можна знижувати, то я б говорила про ПДФО на зарплату», — Оксана Маркарова

Який податок насамперед могли б знизити, якщо б була можливість? — позиція Маркарової

Податкові ставки в Україні не є надто високими, проблема, швидше, з їх адмініструванням. Але якщо і говорити про можливість їх зниження, перш за все йшлося б про ПДФО.

Про це заявила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова під час відкритої лекції «Економіка-2020», організованої НВ, - повідомляє «НВ-бізнес».

«Якщо подивитися на всі ставки податків в Україні та порівняти їх з іншими країнами, то я б не сказала, що якісь податки у нас є дуже високими. Якщо говорити про те, що якісь податки у нас і можна знижувати, то я б говорила про податки на зарплату. Не ЄСВ (єдиний соціальний внесок, - ред.) а саме ПДФО (податок на доходи фізосіб - ред.). Як мені здається, це може стимулювати як бізнес, так і фізосіб», - зазначила глава Мінфіну.

При цьому вона уточнила, що говорити про таке зниження можна було б, «якби дозволяла фіскальна ситуація, якби дефіцит бюджету зменшувався, була б детінізація, поліпшувалася б ситуація на митниці».

При цьому Маркарова наголосила, що платити податки мають всі.

***

Читайте також:

Джерело: NV Бізнес

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»