• Посилання скопійовано

Кінцевим завданням реформи ДФС має стати відсутність адмінтиску на платників податків – Верланов

Заступник міністра фінансів зазначив, що після роз'єднання митниці та податкової фокус робитиметься на сервісний підхід та на ризик-орієнтовану систему у перевірках

Кінцевим завданням реформи ДФС має стати відсутність адмінтиску на платників податків – Верланов

ДФСУ відповідно до концепції реформи буде розділена на митну і податкову службу, а функції податкової міліції будуть виведені за периметр цих служб для ефективного управління ними. Про це заявив заступник Міністра фінансів Сергій Верланов в інтерв’ю «Перша Шпальта».

«Кінцевим завданням реформи ДФС має стати зменшення – аж до відсутності – адміністративного тиску на чесних та прозорих платників податків, які виконують свій конституційний обов’язок. Водночас, фіскальні органи мають концентрувати свої зусилля на нових якостях у роботі: попередженні несплати та ранньому реагуванні, інтенсивній міжнародній співпраці із нашими партнерами із обміну інформації та запобіганню транскордонним зловживанням, на інтелектуальній, водночас швидкій, роботі із трансфертним ціноутворенням».

Заступник Міністра фінансів зазначив, що після роз'єднання митниці та податкової фокус робитиметься на сервісний підхід, на ризик-орієнтовану систему у перевірках, що сприятиме залученню інвестицій в економіку країн. Водночас, податкова міліція має залишитись компактною службою, і має займатись безпосередньо фінансовими злочинами в межах тієї підслідності, яка наразі є у податкової міліції. Коли перші роки діяльності доведуть її інституційну спроможність, тоді варто або шляхом прийняття закону, або іншим чином трансформувати її в орган, який буде займатись усіма економічними злочинами.

Повний текст інтерв’ю за посиланням >>>

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»