• Посилання скопійовано

Положення про реєстрацію фізосіб у Держреєстрі зазнає змін

ДФСУ оприлюднила проект змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

Положення про реєстрацію фізосіб у Держреєстрі зазнає змін

На веб-порталі ДФС оприлюднено проект наказу  Мінфіну «Про внесення змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків» (завантажити).

 

Які зміни передбачені проектом наказу?

1. Визначається порядок реєстрації у Держреєстрі іноземців та осіб без громадянства, які звернулися із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, відповідно до Закону «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

2. Врегульовуються питання реєстрації у Державному реєстрі іноземців та осіб без громадянства, які звернулися із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, на підставі:

  • копії паспортного документа іноземця та особи без громадянства, засвідченої територіальним органом ДМС за місцем перебування іноземця чи особи без громадянства в Україні, та/або з відміткою про те, що оригінал такого документа отримано на зберігання територіальним органом ДМС,
  • довідки про звернення за захистом в Україні.

3. Уточнюються окремі положення щодо внесення до Державного реєстру даних паспорта громадянина України у формі картки з інформацією про реєстраційний номер облікової картки платника податків або про відмову від його прийняття.

 

Коли ці зміни можуть набрати чинності?

Згідно з текстом проекту, наказ має набрати чинності через два місяці з дня його офіційного опублікування. А поки що свої зауваження та пропозиції ви можете надсилати до 19 лютого 2019 року на адресу розробника:

  • поштову – 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників;
  • електронну – drfo@sfs.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»