• Посилання скопійовано

Відповідальність за правильність заповнення платіжних документів несе платник податків

Податківці наголосили, що особливу увагу при заповненні цього поля потрібно приділяти правильності визначення коду видів сплати

Відповідальність за правильність заповнення платіжних документів несе платник податків

ДФС Чернівецької області наголошують, що за правильність заповнення реквізитів в платіжних документах відповідальність несе не банківська установа, а платник податків.

Тому, з метою уникнення помилок та запобігання нарахування штрафних санкцій при сплаті платежів, необхідно дотримуватися вимог Наказу МФУ від 24.07.2015 р. №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» з урахуванням змін внесених Наказом Мінфіну від 11.03.2019 р. №104.

Згідно з Порядком, в полі №3 розрахункового документа обов’язково зазначається податковий номер платника податків. Тобто, у разі перерахування платником податку за себе у цьому полі ставиться його особистий податковий номер.

Також, у вказаному Порядку наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу» у різних випадках. Особливу увагу при заповненні цього поля потрібно приділяти правильності визначення коду видів сплати. Перелік кодів видів сплати за податками, зборами та митними платежами наведено в додатку до наказу  №666.

Крім того, фахівці фіскальної служби нагадують, що з 02 травня змінились реквізити зі сплати Єдиного соціального внеску, тому  за для уникнення  боргу рекомендуємо провести звірку поступлення коштів на нові рахунки.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»