• Посилання скопійовано

Голова нового Уряду: Основна проблема спрощеної системи у її використанні для «відмивання контрабанди»

Кабмін планує навесні провести податкову реформу для запуску з 2021 року

Голова нового Уряду: Основна проблема спрощеної системи у її використанні для «відмивання контрабанди»

Як повідомляє «Інтерфакс», прем'єр-міністр України Олександр Гончарук розповів, що Кабінет Міністрів навесні планує провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти в 2021 році.

«Наша податкова система спроектована так, що сумлінний платник податків програє. Якщо ти чесно платиш податки, на цілому наборі ринків ти просто змушений оптимізувати. Це дуже неправильно. Ми плануємо глибоку реформу податкової системи навесні, тому що не можна змінювати податкову систему в другому півріччі», – сказав він журналістам у Києві у п'ятницю.

Податкова реформа має набути чинності з 1 січня 2021 року, уточнив Гончарук.

«А цієї осені наше головне завдання – навести лад з адмініструванням податків. У нас для цього є пан Верланов, він дуже порядна людина. Я дуже на нього розраховую», – сказав прем'єр-міністр.

Відповідаючи на запитання про потенційні зміни оподаткування для фізичних осіб-підприємців, він зазначив: «Я вважаю, що систему потрібно виправляти, але починати це робити не з «маленьких», це точно».

На думку Гончарука, основна проблема спрощеної системи в тому, що її використовують для «відмивання контрабанди».

«Мені наразі складно говорити про те, якою буде модель, яку ми запропонуємо. Але ми виходитимемо з того, що спрощенцями має бути вся країна. Тобто оподаткування має бути таким простим, щоб воно не було складним ні для кого», – вважає прем'єр-міністр.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»