• Посилання скопійовано

28 грудня – останній день для сплати податків за листопад 2019 року

Перенесення граничного терміну сплати податків не передбачено. Тому за листопад 2019 року слід сплатити податки до 28 грудня 2019 року включно

28 грудня – останній день для сплати податків за листопад 2019 року

Податківці з Офісу великих платників наголосили, що окремо норми щодо перенесення граничного терміну сплати податкового зобов’язання не передбачено.

Тож граничні терміни сплати податків і зборів (крім ЄСВ) не переносяться (на думку податківців). Якщо останній день строку їх сплати припадає на вихідний або святковий день – податкові зобов’язання необхідно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Зауважимо, що на думку ВС, якщо останній день строку сплати податків, зборів припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Втім, як видно, податківці таку позицію не приймають до уваги. Тож, щоб не довелося захищати свої інтереси у суді, краще сплатити напередодні.

Конретних дат податківці у роз'ясненні для сплати податків за листопад 2019 року не навели. Також наразі не має офіційної думки саме від ДПС.

Але за календарем ДПС сплатити податки треба до 28 грудня включно.

Нагадуємо, що за повідомленням Держказначейства, система електронних платежів НБУ напередодні Нового року буде працюватиме в такому режимі:

  • 26 та 27 грудня 2019 року – в режимі продовженого банківського дня (на 2 години) до 21:00;
  • 28 грудня 2019 року – до 13:00.

Врахуйте це при сплаті податків за листопад.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»