• Посилання скопійовано

ЄСВ, ПДФО та військовий збір планують об'єднати, – Гетманцев

За словами Гетманцева, в межах податкової реформи мають об'єднати ПДФО, ЄСВ та військовий збір в єдиний податок

ЄСВ, ПДФО та військовий збір планують об'єднати, – Гетманцев

Наступного року депутати мають намір розпочати підготовку до податкової реформи. Насамперед вирішили взятися за реформування оподаткування доходів громадян. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ми поки обговорюємо ядро податкової реформи – зміну оподаткування доходів. Найголовніші моменти – це об'єднання ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), єдиного соціального внеску (ЄСВ) та військового збору в єдиний податок», – повідомив депутат.

Зараз діє єдина ставка податку на доходи громадян у розмірі 18%. За словами Гетманцева, замість неї планують ввести декілька: базову, підвищену і знижену.

Точні розміри ставок поки не відомі. Остаточні розрахунки зараз роблять в Міністерстві фінансів. «Можу сказати лише, що шкала не буде плоскою, буде пропорція. Мінімальна ставка становитиме 15%», – уточнив Гетманцев.

Фіналом податкової реформи має стати запровадження в Україні загального декларування. Воно не буде обов'язковим для всіх, але українці самі будуть у ньому зацікавлені.

«Якщо ви платите податок за звичайною, базовою ставкою, можете не подавати декларацію. Але якщо ви подасте, вам перерахують податок за мінімальною ставкою і держава поверне вам розписку про податок і, можливо, виплатить кешбек. Ми також хочемо використовувати практику, яка є в зарубіжних країнах», – сказав він.

«Віднімати з доходу витрати на оренду житла, лікування, утримання літніх батьків старше 80 років, на відпочинок в Україні. Наше завдання – максимально наблизити дохід до чистого доходу, тобто реального об'єкта оподаткування», – пояснив голова податкового комітету.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»