• Посилання скопійовано

ПДВ 17% і прогресивна шкала ПДФО: нові ініціативи Дубінського

Нардеп від «Слуги народу» О. Дубінський зареєстрував у Раді одразу два законопроекти з пропозицією змінити ставки основних податків - ПДВ та ПДФО

ПДВ 17% і прогресивна шкала ПДФО: нові ініціативи Дубінського

16 січня 2020 року нардеп від "Слуги народу" О. Дубінський зареєстрував у Верховній Раді одразу два законопроекти з пропозицією змінити ставки основних податків - ПДВ та ПДФО:

1) №2757 "Про внесення змін до статті 193 Податкового кодексу України щодо зменшення розміру ставки податку на додану вартість". Ним пропонується з 1 січня 2021 року  зменшити основну ставку ПДВ з 20 до 17%. Інші розміри ставок ПДВ залишити незмінними.

2) №2758 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запровадження справедливої прогресивної шкали податку на доходи фізичних осіб)". Так, запропоновано встановити такі ставки ПДФО:

  • до 10 розмірів мінімальної заробітної плати - 18%;
  • понад 10 розмірів мінімальної заробітної плати, але не більше 20 розмірів мінімальної заробітної плати - 36%;
  • понад 20 розмірів місячної мінімальної заробітної плати - 54%.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з першого числа місяця, наступного за датою опублікування Закону.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»