• Посилання скопійовано

Сплатити податки фізичні особи можуть в Електронному кабінеті

У меню «Стан розрахунків з бюджетом» фізичні особи можуть сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти

Сплатити податки фізичні особи можуть в Електронному кабінеті

ДПС у Київській області розповідає, що в Електронному кабінеті для платників податків створена можливість переглянути в режимі реального часу інформацію про платника податків, яка збирається, використовується та формується контролюючими органами та стосується:

  • обліку платників податків;
  • адміністрування податків;
  • зборів;
  • митних платежів;
  • здійснення податкового контролю;
  • дані оперативного обліку податків та зборів (у т.ч. дані інтегрованих карток платників податків);
  • дані системи електронного адміністрування ПДВ;
  • дані системи електронного адміністрування реалізації пального.

Одержати таку інформацію можна у вигляді документа, який формується автоматизовано шляхом вивантаження відповідної інформації з Електронного кабінету із накладенням кваліфікованого електронного підпису посадової особи контролюючого органу та кваліфікованої електронної печатки контролюючого органу. Це безпечно, адже засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

У меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету платник має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. У тому ж меню фізичні особи можуть сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти.

Інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету.

Важливо: робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»