• Посилання скопійовано

Єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ: зареєстровано проект змін до Бюджетного кодексу

Прем'єр-міністр Д. Шмигаль зареєстрував у Раді законопроект зі змінами до БКУ у зв'язку зі запровадженням з 2021 року єдиного рахунку для сплати податків та ЄСВ

Єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ: зареєстровано проект змін до Бюджетного кодексу

7 травня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий проект Закону №3446 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Зокрема, пропонується:

  • забезпечити для платника податків своєчасне перерахування Казначейством помилково та/або надміру сплачених до державного та місцевих бюджетів коштів між видами доходів і бюджетів, за висновком контролюючого органу, поданим на дату формування реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунку згідно з ПКУ;

  • визначити, що до доходів бюджету не належать надходження у вигляді майна бюджетної установи в натуральній формі (активи), придбаного (створеного) за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, отриманих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування та іншими бюджетними установами, які відповідно до законодавства виконують функції з управління об’єктами державної або комунальної власності, в межах відповідного бюджету.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (крім пунктів 2, 3 і 4 розділу І цього Закону, які наберуть чинності одночасно із Законом № 190-ІХ).

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»