• Посилання скопійовано

Порядок ведення єдиного реєстру ІПК зазнає змін: проект наказу Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект змін до Порядку ведення єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій

Порядок ведення єдиного реєстру ІПК зазнає змін: проект наказу Мінфіну

21 липня 2020 року Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про внесення змін до Порядку ведення єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій» (завантажити).

Перелік змін можна переглянути тут.

Порядок ведення єдиного реєстру ІПН, затверджений наказом МФУ від 24.05.2017 р. №523, приводять у відповідність до вимог ПКУ у зв’язку з набранням чинності Законом №466-IX. Зокрема, прописано, що:

  • органом державної влади, відповідальним за ведення єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій, є ДПС. У чинній редакції Порядку наразі зазначено ДФСУ. Проте постановою КМУ від 18.12.2018 р. №1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України як центральні органи виконавчої влади, що є правонаступниками прав та обов’язків реорганізованої ДФС у відповідних сферах діяльності У зв'язку з цим і коригують Порядок;

  • документування управлінської інформації в установах здійснюється в електронній формі зі застосуванням кваліфікованого електронного підпису, кваліфікованої електронної печатки та кваліфікованої електронної позначки часу, крім випадків наявності обґрунтованих підстав для документування управлінської інформації у паперовій формі. 

За проектом, цей наказ набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проекту наказу можа надавати протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення у письмовій та/або електронній формі за адресою: Державна податкова служба України, 04053, м. Київ, Львівська пл., 8, e-mail: o.savenok@sfs.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»