• Посилання скопійовано

ДПСУ підкоригує Порядок списання непогашених грошових зобов’язань після ліквідації платника податків

Порядок списання непогашених грошових зобов’язань або податкового боргу після ліквідації платника податків, не пов’язаної з банкрутством, приведуть у відповідність до Закону №466-IX

ДПСУ підкоригує Порядок списання непогашених грошових зобов’язань після ліквідації платника податків

12 серпня 2020 року ДПСУ оприлюднила проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку списання непогашених грошових зобов’язань або податкового боргу після ліквідації платника податків, не пов’язаної з банкрутством» (завантажити).

Його розроблено з метою приведення положень Порядку у відповідність до вимог Закону №466-IX, що передбачають функціонування центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, та його територіальних органів у форматі «однієї юридичної особи».

Так, пропонується започаткувати делегування керівником контролюючого органу окремих повноважень уповноваженим особам контролюючих органів територіального рівня (як державних органів без статусу юридичної особи). Відповідні зміни будуть внесені до п. 2 Порядку та форми рішення про списання безнадійного податкового боргу, затвердженої додатком до Порядку.

Також у проєкті постанови враховано зміни, які були внесені до постанови КМУ від 17.01.2018 р. № 55 «Деякі питання документування управлінської діяльності», згідно з якими змінено написання уживаних слів в частині підписання документів.

Зауваження та пропозиції до проєкту можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e‑mail:  infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»