• Посилання скопійовано

Що змінилося у визначенні пов'язаних осіб з метою оподаткування?

З 23 травня вартісним критерієм для встановлення пов’язаності юридичних осіб між собою, а також фізичних та юридичних осіб є 25 та більше відсотків володіння корпоративними правами юридичної особи

Що змінилося у визначенні пов'язаних осіб з метою оподаткування?

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що Законом №466 внесено зміни до ПКУ, зокрема в частині пов’язаних осіб.

Змінився насамперед, вартісний критерій визнання осіб пов'язаними. Відтак відсоток володіння корпоративними правами юридичної особи підвищено з 20 до 25% для встановлення пов’язаності юридичних осіб між собою, а також фізичних та юридичних осіб.

Тобто контрольованими операціями (з долею володіння від 25%) визнаватимуться тільки ті, які здійснювалися з 23.05.2020 (за умови відсутності інших критеріїв).

Пов’язаними особами можуть бути як фізичні та юридичні особи, так і утворення без статусу юридичної особи.

Особи визнаються пов'язаними, зокрема у разі, якщо сума усіх кредитів (позик, поворотної фінансової допомоги), отриманих або гарантованих однією юридичною особою відносно іншої юридичної особи, перевищує суму власного капіталу більш ніж в 3,5 рази.

Законом №466 положення пп. 14.1.159 ПКУ доповнено нормою, яка виключає пов'язаність відносно банків і міжнародних фінансових організацій, які відповідно до міжнародних договорів України наділені привілеями і імунітетом та суб'єктів господарювання, власником істотної участі у розмірі 75 і більше відсотків в яких являються такі міжнародні фінансові організації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»