• Посилання скопійовано

Сплата податків в режимі 23/7: коли інформація попадає до інтегрованої картки?

Як в ІКП здійснюється облік надходження сум податків та зборів (крім ЄСВ), сплачених через банківську установу (систему електронних платежів НБУ)?

Сплата податків в режимі 23/7: коли інформація попадає до інтегрованої картки?

Податківці у підкатегорії 129.04 «ЗІР» зауважили, що банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Крім того, з метою створення сприятливих умов для платників податків з 03.08.2020 р. учасник системи електронних платежів НБУ (далі – СЕП) Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) ЕАП (код банку 899998) працює в режимі 23/7.

Дата банківського дня в СЕП у робочі дні за п’ятиденного робочого тижня відповідатиме календарній даті, а у вихідні дні, святкові та неробочі дні, визначені законодавством України – календарній даті першого робочого (операційного) дня після них.

Дані про надходження податків, зборів, інших платежів до бюджету через СЕП відображаються в інтегрованій картці платника і в реєстрі надходжень та повернень контролюючим органом за місцем його знаходження на податковому обліку у день отримання від органів Казначейства відомостей про зарахування та повернення надміру сплачених платежів у вигляді електронного реєстру розрахункових документів.

***

Читайте такожЗ 3 серпня діє режим операційного дня 23/7 для сплати податків 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»