• Посилання скопійовано

З 25 вересня діє оновлений порядок ведення єдиного реєстру ІПК

Мінфін затвердив зміни до Порядку ведення єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій

З 25 вересня діє оновлений порядок ведення єдиного реєстру ІПК

Мінфін наказом від 25.08.2020 р. №520 (зареєстрований в Мін'юсті 10.09.2020 р. за №870/35153) затвердив зміни до Порядку ведення єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій.

Зокрема, уточнено, що  дія цього Порядку поширюється на індивідуальні податкові консультації (далі - ІПК), надані в письмовій та електронній формі.

Програмне забезпечення Реєстру має забезпечувати:

  • автоматизацію процесу внесення відомостей про ІПК до Реєстру;
  • внесення відомостей про ІПК в електронній формі та створення їх електронного архіву з можливістю перегляду ІПК у форматі "doc", засвідчених в установленому порядку кваліфікованим електронним підписом чи печаткою;
  • виконання в повному обсязі функцій адміністратора Реєстру (накопичення, аналіз, актуалізація та обробка даних тощо);
  • проведення інших дій, визначених цим Порядком.

Усі ІПК, надані у паперовій або електронній формі, підлягають обов’язковій реєстрації в Реєстрі та розміщенню на офіційному веб-сайті ДФС.

На ІПК або відповідь, що надається платнику податків контролюючим органом в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис уповноваженої посадової особи контролюючого органу з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, зобов'язаний надіслати ДФС ІПК протягом 15 календарних днів, що настають за днем отримання звернення платника податків на отримання ІПК, для розгляду питання щодо внесення відомостей про таку консультацію до Реєстру, про що повідомляють платника податків у порядку, визначеному статтею 42 ПКУ.

Рішення про внесення або відмову у внесенні ІПК територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, до Реєстру приймається ДФС у межах строків, визначених Кодексом.

Виключено норму, згідно з якою до впровадження програмного забезпечення, яке дає змогу здійснювати перегляд ІПК у форматі PDF, Реєстр розміщується на офіційному веб-сайті ДФС і періодично оновлюється.

Також відбулися суто косметичні зміни. Наприклад, ДФС замінено по тексту на ДПС.

Цей наказ набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Його було опубліковано 25 вересня в "Офіційному віснику" №75.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»