• Посилання скопійовано

Порядок застосування податкової застави контролюючими органами зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до Порядку застосування податкової застави контролюючими органами. Його приведуть у відповідність до Закону №466-IX

Порядок застосування податкової застави контролюючими органами зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 червня 2017 року № 586» (завантажити). Цим наказом затверджено Порядок застосування податкової застави контролюючими органами.

Метою прийняття акта є приведення положень Порядку у відповідність до вимог пунктів 15 і 53 розділу І Закону  №466-IX.

Зокрема, Законом №466 внесено зміни до статті 41 ПКУ в частині розмежування функціонування контролюючих органів за податковим та митним напрямами.

Крім того, Законом №466 статтю 93 ПКУ доповнено новими підставами для звільнення майна платника податків з-під податкової застави. Так, відтепер майно платника податків звільнятиметься з податкової застави у тому числі з дня:

  • отримання контролюючим органом підтвердження повного погашення суми розстрочених (відстрочених) грошових зобов’язань та процентів за користування розстроченням (відстроченням) в установленому законодавством порядку; 
  • отримання платником податків внаслідок проведення процедури адміністративного або судового оскарження або в інших випадках, передбачених статтею 55 Кодексу, рішення відповідного органу про визнання протиправними та/або скасування раніше прийнятих рішень щодо нарахування суми грошового зобов’язання;
  • отримання платником податків згоди контролюючого органу на відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, відповідно до статті 92 ПКУ.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі ДПСУ у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»