• Посилання скопійовано

Мінфін працює над змінами до ПКУ: до чого готуватися?

За словами Марченка, наразі Мінфіном готується комплекс змін до ПКУ, які руйнують існуючі прогалини у законодавстві, що дозволяють різним бізнесам ухилятися від сплати податків. Йдеться про податок на прибуток, ПДВ та екологічний податок

Мінфін працює над змінами до ПКУ: до чого готуватися?

Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю для LIGA.net торкнувся питання про те, що для окремих високоприбуткових галузей (АПК, інші фінансово-промислові групи) склалася ситуація, коли у відсотковому співвідношенні сплачений ними податок на прибуток для бюджету близький до нуля через компенсацію цим підприємствам ПДВ.

Міністр зауважив: "Зараз ми готуємо комплекс змін до Податкового кодексу, які руйнують існуючі прогалини у законодавстві, що дозволяють різним бізнесам ухилятися від сплати податків. Йдеться передусім про податок на прибуток, ПДВ та екологічний податок. Але я б не хотів вдаватися до деталей, адже зараз відбувається узгодження моделі. Однак політична підтримка цих змін є. Я розумію, що це рішення буде важко провести через парламент, адже багатьом це не сподобається, але й надалі толерувати ухиляння від сплати податків - не той шлях, що нас влаштовує".

На питання видання чи справедливі зменшення ПДВ до 14% для агропереробки та пільгове оподаткування ІТ-бізнесу в рамках Дія.City, міністр відповів: "Я розумію, про що ви кажете, але не в усьому згоден. Наприклад, Дія.City - це проєкт, який надає додаткові умови на вже існуючому полі, тобто він не звужує податкову базу, а навпаки допоможе нам залучити нових платників податків. Щодо 14% для агро - згідно з розрахунками це дає нам певну економію на відшкодуванні ПДВ й дозволяє більш ефективно боротися з податковими скрутками. Хоча є питання щодо категорій товарів аграрної продукції, які отримали зниження ПДВ".

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»