• Посилання скопійовано

Бізнес не підтримує податковий законопроєкт №5600 у поточній редакції

У законопроєкті немає тих позицій, які б сприяли зростанню економіки

Бізнес не підтримує податковий законопроєкт №5600 у поточній редакції

Представники бізнесу б’ють на сполох через законопроект №5600. Кажуть, у разі запровадження у поточному вигляді, запропоновані документом новели здатні спричинити відтік інвестицій, згортання роботи прозорих компаній, збільшення недовіри з боку міжнародних партнерів та, як наслідок, скорочення податкових надходжень у перспективі.

Бізнес виступає проти наміру порушити принцип стабільності податкового законодавства України – внести зміни до законопроекту всупереч Податковому кодексу України, не витримавши шестимісячного терміну до початку нового бюджетного періоду та без належного обговорення.

Економіка країни, це, насамперед, реальний сектор, який і так потерпає від надмірного фіскального навантаження.

«У законопроекті немає тих позицій, які б сприяли зростанню економіки. Там немає тих позицій, які б давали відповіді на питання, як країна має ставати конкурентною. Там є ті позиції, які дають додаткові важелі впливу податкової. Там є ті позиції, як створюють додатковий тиск на бізнес. Є ті позиції, які можуть вбити галузі економіки», – каже Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»