• Посилання скопійовано

Як вдалось збільшити надходження в бюджет майже на 50% від запланованих?

До держбюджету у липні надійшло майже на половину більше, ніж було заплановано: 64 млрд грн, що на 24,5 млрд грн (61,9%) більше ніж у аналогічний період минулого року

Як вдалось збільшити надходження в бюджет майже на 50% від запланованих?

До держбюджету у липні надійшло майже на половину більше, ніж було заплановано: 64 млрд грн, що на 24,5 млрд грн (61,9%) більше, ніж у аналогічний період минулого року.

Про це розповів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Повідомляє Слуга народу.

«Навіть в умовах війни бізнес продовжив працювати і сумлінно сплачувати податки. Це допомогло отримати такі результати. До того ж це свідчить про ефективну роботу податківців з ліквідації “податкових ям”, припинення схем та детінізації», – сказав він.

Так, надходження за 7 місяців порівняно з таким саме періодом минулого року зросли більш ніж на чверть – 25,2%. А надходження з митниці зросли за підсумками місяця зросли на 82% і склали 22,9 млрд грн.

Голова комітету зауважив, що видатки також невпинно зростають, але це є логічним в умовах, коли в країні війна, і левова їх частка йде на оборону та захист держави.

Водночас Данило Гетманцев запевнив, що наразі економіка потроху оговтується від шоку. У цьому процесі допомагає ефективна боротьба із корупційними схемами, що збільшує надходження навіть на тлі економічної кризи, спричиненої російським вторгненням.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»