• Посилання скопійовано

Проводимо інвентаризацію акцизних марок

У зв’язку зі зміною ставок акцизного податку підприємства-виробники алкогольних напоїв зобов’язані станом на 01.03.2014 р. провести інвентаризацію марок акцизного податку

Проводимо інвентаризацію акцизних марок

З 1 січня 2014 року набрав чинності Закон України від 19.12.2013 р. №713-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків”. Даним законом передбачено збільшення з 1 березня 2014 року ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої із 49,49 грн за 1л 100-відсоткового спирту до 56,42 грн за 1 л 100-відсоткового спирту.

Таке нововведення вплине на зміну суми акцизного податку з одиниці маркованої продукції, тобто на збільшення суми акцизного податку зазначеної на акцизній марці, якою маркується горілчана продукція, а саме:

- якщо в даний час акцизний податок з однієї пляшки горілки місткістю 0,5 л із вмістом спирту етилового 40 відсотків становить 9,90 грн, то за новою ставкою - 11,28 грн, або на 1,38 грн більше, що в свою чергу, очевидно призведе  до збільшення ціни на алкогольні напої.

У зв’язку із зміною ставок акцизного податку підприємства, які виробляють алкогольні напої, зобов’язані станом на 01.03.2014 р. провести інвентаризацію марок акцизного податку. Замовлення марок акцизного податку на березень і в подальшому для маркування алкогольних напоїв виробники повинні здійснювати з врахуванням нової ставки акцизного податку. Інвентаризація марок акцизного податку станом на 01.03.2014 року буде здійснюватись і у продавців марок – Головних управліннях Міндоходів в областях.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»