• Посилання скопійовано

Затверджено постанови про запровадження системи електронного адмінстрування реалізації пального

За ініціативи Міністерства фінансів 24 лютого Уряд затвердив Постанови, що регулюють порядок роботи системи електронного адміністрування реалізації пального та ведення Єдиного реєстру акцизних накладних

Затверджено постанови про запровадження системи електронного адмінстрування реалізації пального

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Мінфіну.

Міністерство фінансів продовжує працювати над забезпеченням прозорості процедури адміністрування податків та спрощенням податкової звітності. З цією метою з 1 липня 2015 року було запроваджено систему електронного адміністрування ПДВ, що сприяло ліквідації "податкових ям” та корупційних схем із податку на додану вартість. Черговим кроком на цьому шляху є запровадження з 1 березня 2016 року системи електронного адміністрування реалізації пального та введення електронної акцизної накладної, що стане ефективним засобом для боротьби з тіньовим обігом пального.

Затверджені Урядом постанови, прийняті на виконання Закону України від 24.12.2015 № 909-VIII, визначають:

 - порядок реєстрації платників акцизного податку з пального в електронному Реєстрі, відкриття та закриття електронних рахунків таким платникам;

 - порядок роботи системи електронного адміністрування реалізації пального.

При здійсненні всіх операцій з реалізації палива на внутрішньому ринку будуть складатися акцизні накладні, які діятимуть аналогічно за податковими накладними з ПДВ, складатимуться в електронному вигляді продавцями і надаватимуться покупцям та реєструватимуться в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Таким чином, ухвалені Кабміном постанови запровадять дієвий механізм електронного контролю за обігом та обсягами пального на внутрішньому ринку, а також унеможливлять ухилення від оподаткування з боку недобросовісних нафтотрейдерів та сприятимуть зменшенню тіньового сегмента і контрабанди на ринку нафтопродуктів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»