• Посилання скопійовано

Відшкодування витрат на пальне, якщо чек не містить реквізиту «Акцизний податок»

ДФС роз’яснила: чи визнається підтвердним документом (для невключення в дохід працівника) прийнятий від підзвітного працівника касовий чек, що не містить реквізиту «Акцизний податок».

Відшкодування витрат на пальне, якщо чек не містить реквізиту «Акцизний податок»

Податківці в листі від 15.06.2016 р. №13388/6/99-99-14-03-03-15 зазначають, що касові чеки, які видаються споживачам палива на АЗС при продажу пального, можуть і не містити реквізиту „Акцизний податок” у разі  їх друкування РРО, що включені до Державного реєстру до 11.03.2016, однак вони є чинними і мають прийматися  як документ, що підтверджує сплату за придбане пальне при звітуванні працівниками підприємства за витрачені готівкові кошти (Див. також лист від 04.05.2016 р. №10242/10/26-15-40-03-16).

Підтвердними документами, що засвідчують вартість понесених у зв’язку з відрядженням витрат, є розрахункові документи відповідно до Закону № 265.

Тож, сума витрат, понесена працівником під час відрядження на придбання пального, не включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за умови, що такі витрати підтверджені розрахунковими документами, які відповідають нормам чинного законодавства.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»