• Посилання скопійовано

Правила заповнення заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального з позначкою "Зміни"

Податківці роз'яснили, як заповнюється заява про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального з позначкою «Зміни», у т. ч. якщо інформація про пункти реалізації змінюється одночасно за різними кодами ознаки

Правила заповнення заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального з позначкою "Зміни"

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.13) нагадує, що  реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального (далі – Заява).

Заява складається та подається до контролюючого органу за основним місцем обліку особи як платника податків в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб.

Якщо у госпсуб’єкта відбулись зміни у даних про пункти реалізації пального, то такий суб’єкт подає заяву з позначкою «Зміни». При цьому у пункті 5 «Відомості про пункти (склади, комплекси, станції, інші об’єкти) реалізації пального» заяви надається інформація про нові пункти та пункти, щодо яких відбувалась хоча б одна із зазначених змін. 

У разі зміни коду пункту інформація надається двома рядками:

  • із попереднім кодом – про припинення реалізації пального,
  • з новим кодом – первинне надання.

У графі 10 «Код ознаки надання інформації» пункту 5 «Відомості про пункти (склади, комплекси, станції, інші об’єкти) реалізації пального» заяви вноситься числове значення ознаки надання інформації відповідно до Правил заповнення ознаки надання інформації, що передбачене формою заяви, а саме:

     1 – Первинне надання інформації про пункт;

     2 – Зміна найменування пункту;

     3 – Зміна ознаки делегування права виписки акцизних накладних;

     4 – Зміна місцезнаходження пункту;

     5 – Зміна типу об’єкта оподаткування;

     6 – Припинення реалізації пального через пункт.

Якщо зміни відбуваються одночасно за різними кодами ознаки інформація надається кількома рядками (у розрізі кодів ознаки надання інформації) або двома рядками: з зазначенням ознаки надання «6» у рядку з помилковими даними та ознакою надання «1» у рядку із зазначенням нових даних.

Зміни в реєстрі платників щодо інших даних платника податку вносяться на основі даних з Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб, отриманих у результаті взаємодії цих інформаційних систем, а також з використанням відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, отриманих відповідно до Закону №755-IV.

Випадки, коли доведеться реєструватися платниками акцизного податку, детально розглянуто у новинах:

 - Посередник у разі продажу пального не повинен реєструватися платником акцизу;

Підприємець-реалізатор паливно-мастильних матеріалів повинен зареєструватись платником акцизного податку;

Як та коли оподатковуються роздрібним акцизом сумішеві розчинники;

Акциз на пальне - у запитаннях та відповідях від ДФСУ.

Аналітика від Дт-Кт: акцизний податок при використанні пального у власній господарській діяльності

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»