• Посилання скопійовано

Відсутність даних у графі 3 акцизної накладної - підстава для відмови у її реєстрації

Чи є підставою для відмови у реєстрації акцизної накладної в ЄРАН відсутність даних в графі 3 «Обсяги реалізованого пального в кг»? Відповідає ДФС

Відсутність даних у графі 3 акцизної накладної - підстава для відмови у її реєстрації

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.13.03) нагадує, що у графах 3, 4 вказується інформація щодо обсягу реалізованого (відвантаженого, втраченого) пального: у кілограмах (графа 3) та літрах, приведених до температури 15° C (графа 4).

Причиною неприйняття акцизної накладної/розрахунку коригування для реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних,  зокрема, може бути:

  •  наявність помилок, допущених під час складання акцизної накладної/розрахунку коригування;
  • відсутність у ЄРАН відомостей, що містяться в акцизній накладній, яка коригується;
  • факт реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування з такими самими реквізитами.

 Враховуючи вимоги Порядку № 218, відсутність даних в графі 3 «Обсяги реалізованого пального в кг» акцизної накладної є підставою для відмови у реєстрації акцизної накладної в ЄРАН.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»