• Посилання скопійовано

Реалізація пального, що оподатковується за нульовою ставкою: чи складати акцизні накладні?

Оскільки підприємство здійснює реалізацію пального, то така реалізація здійснюється з оформленням акцизних накладних, - ДФСУ

Реалізація пального, що оподатковується за нульовою ставкою: чи складати акцизні накладні?

ДФСУ у листі від 22.09.2016 р. № 20647/6/99-99-12-03-03-15 зазначила, що суб’єкт господарювання, який здійснює реалізацію бензолу сирого кам’яновугільного згідно з пп. 212.1.15 ПКУ є платником акцизного податку як особа, яка реалізує пальне.

Згідно з п. 231.1 ПКУ платник податку при реалізації пального зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТЗЕД реалізованого пального та зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи.

У суб’єкта господарювання у разі реалізації ним бензолу (код УКТЗЕД 2707 10 90 00) на внутрішній ринок України з дотриманням норм п. 229.6 ПКУ за нульовою ставкою акцизного податку підприємству, включеному в перелік підприємств, які отримують або ввозять на митну територію України речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини під час виробництва в хімічній промисловості, затверджений постановою КМУ від 04 березня 2013 року № 158, в межах встановлених квот, податкове зобов’язання зі сплати акцизного податку не виникатиме.

Водночас оскільки підприємство здійснює реалізацію пального, то така реалізація здійснюється з оформленням акцизних накладних відповідно до норм, встановлених ст.ст. 231232 ПКУ.

За результатами звітного (податкового) місяця подається декларація акцизного податку із поданням Розшифровки оборотів, які не підлягають оподаткуванню, звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою (додаток 4 до декларації акцизного податку). У графі 11 Розшифровки зазначається сума акцизного податку, не сплачена з операцій, що оподатковуються за нульовою ставкою.

При утворенні надміру сплаченого акцизного податку кошти підлягають поверненню платнику відповідно до ст. 43 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»