• Посилання скопійовано

Чи можна реалізувати алкоголь через власні роздрібні торгові точки без оптової ліцензії

ДФС у м. Києві надала роз’яснення щодо реалізації алкогольних напоїв імпортером через власні роздрібні торгові точки без наявності оптової ліцензії

Чи можна реалізувати алкоголь через власні роздрібні торгові точки без оптової ліцензії

ДФС у м. Києві у листі від 27.10.2016 р. № 22976 /10/26-15-40-04-34 зазначила: при реалізації виробником або імпортером алкогольних напоїв та тютюнових виробів через власний магазин здійснюється роздрібна торгівля. Це діяльність з продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.

Реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів через власні роздрібні торгові точки передбачає передачу зазначеного товару кінцевому споживачу.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися госпсуб’єктами всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Отже, суб'єкт господарювання, що здійснює імпорт алкогольних напоїв на митну територію України на підставі ліцензії на право імпорту алкогольних напоїв, може здійснювати їх реалізацію через власні торгові точки безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам за наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»