• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати акциз з переобладнання транспортних засобів

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до ПКУ щодо відміни оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання транспортних засобів

Запропоновано скасувати акциз з переобладнання транспортних засобів

Авторами законопроекту є колектив нардепів з "Блоку Петра Порошенка" - О. Барна, О. Дехтярчук, О. Ревега, Ю. Македон, І. Побер, М. Люшняк.

Законопроектом №6219 передбачається звільнення від оподаткування акцизним податком операцій щодо переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Як зазначають у пояснювальній записці, запровадження акцизного податку з транспортних засобів, переобладнаних з вантажних у легкові, призвело до наступних негативних наслідків:

  • скорочення надходжень митних зборів до бюджету у зв’язку із припиненням ввезення автомобілів;
  •  припинення надходжень податків з підприємств України, що були задіяні в переобладнанні автомобілів з вантажних у легкові;
  • звільненням багатьох працівників даних підприємств малого та середнього бізнесу.

Законотворці вважають, що цей законопроект жодним чином не буде негативно впливати на вітчизняне машинобудування, оскільки він стосується безпосередньо категорії транспортних засобів, які не виробляються на території України: малі автобуси, мінівени.

На їхню думку, реалізація положень законопроекту призведе до збільшення надходжень до Державного та місцевих бюджетів, забезпечення стабільної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу, що спеціалізуються на переобладнанні вантажних автомобілів у легкові та суміжні виробництва, не допустить суспільної кризи в країні, пов’язаної із звільненням тисяч працівників, які працювали у даній сфері.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»