• Посилання скопійовано

Оприлюднено законопроект щодо запровадження системи "Електронна акцизна марка"

Законопроектом передбачено створення нормативно-правової бази, що забезпечить можливість впровадження та функціонування автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв і тютюнових виробів) «Електронна акцизна марка»

Нагадаємо, що запровадження такої системи передбачено концепцією, схваленою розпорядженням Кабміну від 06.07.2016 р. №497-р. Про це ми повідомляли свого часу тут>>

Одним із етапів реалізації Концепції є створення законодавчого поля щодо забезпечення впровадження та функціонування автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв і тютюнових виробів) «Електронна акцизна марка».

На виконання плану заходів з реалізації Концепції ДФС й розроблено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів)» (завантажити).

Отже, як зазначено у пояснювальній записці, метою проекту є створення нормативно-правової бази, що забезпечить можливість впровадження та функціонування автоматизованій системі контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв і тютюнових виробів) «Електронна акцизна марка», яка своєю чергою направлена на: 

  • збільшення доходів бюджетів усіх рівнів за рахунок повного обліку виробництва й обігу підакцизних товарів (алкогольних напоїв і тютюнових виробів) в Україні та виключення можливості реалізації підакцизних товарів без сплати акцизного податку;
  • зменшення обсягів тіньового ринку підакцизної продукції;
  • створення єдиного інформаційного простору і формування бази даних про рух підакцизних товарів від виробника/імпортера до кінцевого споживача, про виробництво та реалізацію кожної одиниці виміру таких товарів на території України; 
  • підвищення ефективності попередження, виявлення та розкриття злочинів у сфері обігу підакцизних товарів.

У разі прийняття цього законопроекту, Закон набере чинності через 90 календарних днів з дати опублікування.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акту можна надавати у письмовій та електронній формі до 03.05.2017 р. за наступними адресами:

Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8, e-mail: kontrol481@sfs.gov.ua.

Державна регуляторна служба України: м.Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»