• Посилання скопійовано

Ввезення пального у тарі до 2 літрів: що з акцизом?

Податківці розглянули питання щодо оподаткування акцизним податком при митному оформленні пального у споживчій тарі ємністю до 2 літрів

Ввезення пального у тарі до 2 літрів: що з акцизом?

ДФСУ у листі від 04.04.2017 р. № 6930/6/99-99-12-03-03-15 нагадує, що Законом № 1797 внесено зміни до визначення терміна «реалізація пального» для цілей оподаткування акцизним податком. Так, тепер реалізацією пального не вважаються операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального у споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно), крім операцій з реалізації такого пального його виробниками.

Тобто госпсуб’єкт, який здійснює реалізацію пального лише у споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно) (крім виробників цього пального, які здійснюють операції з реалізації такого пального), з 01.01.2017 р. не є платником акцизного податку з реалізації пального. Відповідно на нього не поширюються норми ПКУ щодо реєстрації платником акцизного податку з реалізації пального та обов’язкового складання і реєстрації акцизних накладних.

Натомість при ввезенні на митну територію України пального у споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно) сплачується акцизний податок із ввезених підакцизних товарів (продукції). Але при його реалізації на митній території України обов’язок складати та реєструвати акцизні накладні та відображати такі операції в декларації акцизного податку не виникає.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»