• Посилання скопійовано

Поповнення обсягу залишку пального: чи підлягають поверненню кошти?

Податківці розглянули питання щодо можливості повернення коштів, які перераховані до бюджету для подачі заявки на поповнення обсягів залишків пального, на власний рахунок

Поповнення обсягу залишку пального: чи підлягають поверненню кошти?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації ДФСУ від 23.06.2017 р. №813/6/99-99-15-03-03-15/ІПК роз’яснила: чинний порядок реєстрації акцизних накладних при відсутності достатньої кількості залишків пального передбачає поповнення його залишків у СЕАРП тільки за умови сплати акцизного податку. Відповідно, така сума податку після реєстрації заявки на поповнення залишку пального не може вважатися помилково або надміру сплаченою.

Отже, на думку податківців, кошти, які перераховані до бюджету для подання заявки на поповнення обсягів залишків пального, платник податків повернути на власний рахунок не може.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»