• Посилання скопійовано

Форми акцизних довідок планують змінити

Оприлюднено проект наказу Мінфіну "Про затвердження форм Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену, Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію та Журналу обліку погашення податкових векселів"

Форми акцизних довідок планують змінити

На офіційному сайті ДФС з'явилося повідомлення про оприлюднення законопроекту Мінфіну "Про затвердження форм Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену, Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію та Журналу обліку погашення податкових векселів"(скачати)

Основним завданням проекту наказу є приведення нормативно-правових актів у відповідність із вимогами чинного законодавства.

Проектом наказу пропонується:

Затвердити форми:

  • Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену;
  • Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію (для алкогольних напоїв, для виробництва яких використовується спирт етиловий неденатурований);
  • Журналу обліку погашення податкових векселів;
  • у тексті форм  довідок слова «органи Державної податкової служби» замінити словами «контролюючі органи», що відповідає нормам Податкового кодексу України та постанові КМУ від 27.12.2010 р. №1215

Дія нормативно-правового акта поширюватиметься на всіх суб’єктів господарювання, які отримують та/або ввозять в Україну нафтопродукти та використовують їх як сировину для виробництва етилену без  сплати акцизного податку з оформленням податкового векселя, як  гарантії   її цільового використання. Видання наказу відповідає реалізації єдиної державної політики у сфері контролю за цільовим використанням підакцизної продукції як сировини для інших виробництв.

Проектом наказу не змінюються порядок сплати акцизного податку та порядок підтвердження цільового використання сировини для виробництва етилену, чинні на сьогодні форми звітності приводяться у відповідність із нормами ПКУ та постанови №1215.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»