• Посилання скопійовано

Доопрацьовано проект Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів та рівнемірів - лічильників

ДФСУ оприлюднила доопрацьований проект Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів — лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів — лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку

Доопрацьовано проект Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів та рівнемірів - лічильників

Сьогодні, 2 жовтня, на веб-порталі ДФС розміщено доопрацьований проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів — лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів — лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку» (завантажити).

Нагадаємо, що акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі, які зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі (п. 230.1 ПКУ). Ця норма набуває чинності з  01.01.2018 року.

Проект постанови підготовлено з метою виконання норм ПКУ щодо забезпечення комплексного контролю за виробництвом та обігом  пального. Прийняття та реалізація проекту постанови буде сприяти:

  • боротьбі з контрафактним виробництвом та нелегальним обігом пального за рахунок створення багатофункціональної системи контролю з автоматизованого збору інформації щодо виробництва та обігу пального при встановленні приладів його обліку на акцизних складах;
  • відстеженню в режимі онлайн фактичного приходу, наявності та убутку пального по окремим суб’єктам господарювання, перерахунку його залишків;
  • встановленню динамічних відхилень залишків пального та інших параметрів його отримання та  відпуску.

Дія проекту постанови поширюватиметься на  суб’єктів господарювання, які здійснюють які здійснюють виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, та електронну – dep21monitor@sts.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»