• Посилання скопійовано

Чи є відпрацьовані масла та мастила підакцизними товарами

Віднесення нафтопродуктів (зокрема, відпрацьованих мастил та масел) до окремого виду палива можливе лише на підставі інформації про призначення товару, його фракційний склад та фізико-хімічні показники

Чи є відпрацьовані масла та мастила підакцизними товарами

ДФСУ в листі від 14.11.2017 р. №2617/6/99-99-15-03-03-15/ІПК роз'яснила, що визначальним для належності будь-яких нафтопродуктів до підакцизних товарів (пального) є визначення коду та опису зазначених нафтопродуктів згідно з УКТ ЗЕД.

Віднесення нафтопродуктів (зокрема, відпрацьованих мастил та масел) до окремого виду палива можливе лише на підставі інформації про призначення товару, його фракційний склад та фізико-хімічні показники. Зазначена інформація повинна бути підтверджена відповідними документами (сертифікатами аналізу, паспортами якості, висновками компетентної експертної установи тощо). У разі наявності обґрунтованих сумнівів щодо достовірності інформації, зазначеної у паспорті якості/сертифікаті відповідності на товар, необхідно провести лабораторні дослідження зразків вказаного товару з метою його ідентифікації та підтвердження коду згідно з УКТ ЗЕД.

Таким чином, якщо відпрацьовані мастила, масла підпадають під визначення "пальне" і класифікуються за кодом та описом товару (продукції) згідно з УКТ ЗЕД, зазначеним у пп. 215.3.4 ПКУ (такий код має бути підтверджено відповідними документами), то у цьому випадку зазначений товар (продукція) належить до підакцизних і підлягає оподаткуванню у разі його реалізації відповідно до норм ПКУ.

Якщо підприємство здійснює безпосередньо реалізацію підакцизних товарів, зокрема відпрацьованих нафтопродуктів (мастил та масел), які класифікуються за кодами згідно з УКТ ЗЕД, зазначеними у пп. 215.3.4 ПКУ, то за такими операціями він є платником акцизного податку та підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку з реалізації пального.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»