• Посилання скопійовано

Електромобілі для українців стануть ще більш доступними

Запропоновано звільнити від сплати ПДВ та акцизного податку операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, а також розповсюдження податкової пільги на операції з подальшого постачання на митній території України електрокарів

Електромобілі для українців стануть ще більш доступними

З 1 січня 2018 року парламент запропонував звільнити від сплати ПДВ та акцизного податку операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами. Крім того, податкова пільга буде розповсюджуватися і на операції з подальшого постачання на митній території України електрокарів. Наразі очікується підписання відповідного законопроекту Президентом України, - повідомляє ДФСУ на офіційному сайті.

Норма діятиме протягом 2018 року. Відповідні зміни до ПКУ були прийняті 7 грудня. Докладніше про це ми писали тут>>

Нагадаємо, імпорт електроавтомобілів з 2016 року вже був звільнений від сплати ввізного мита. У 2016 році обсяги ввезення таких транспортних засобів склали 2274 штук. Протягом 11 місяців 2017 року імпорт збільшився на понад 13% - до 2676 штук. До бюджету було сплачено 82,37 млн грн та 115,6 млн грн відповідно (ПДВ, акциз).

Так, наприклад, якщо зараз при ввезенні бюджетного електрокару Nissan Leaf 2016 року випуску бувшого у використанні, оформленого ДФС по вартості 5600 доларів, імпортером було сплачено понад 34,3 тис. грн, то з нового року імпортери зекономлять понад 20% коштів за рахунок відсутності митних платежів. З нової Tesla S, мінімальна митна вартість якої складає 103,6 тис. доларів  зараз необхідно сплатити майже 566,5 тис. грн. митних платежів.

***

Переглянути презентацію від ДФСУ «Електромобілі в Україні: динаміка ввезення та сплата податків за 2016 рік та 11 міс. 2017 року. Зміни у 2018 році»  можна тут>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»