• Посилання скопійовано

Укладаєте договір відповідального зберігання алкоголю — стережіться акцизного податку!

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування акцизним податком операцій виробника алкогольної продукції з переміщення алкогольних напоїв (продукції) на зберігання до приміщень іншої юридичної особи, які не є акцизними складами

Укладаєте договір відповідального зберігання алкоголю — стережіться акцизного податку!

ДФСУ в індивідуальній консультації від 15.03.2018 р. №1014/6/99-99-12-02-02-15/ІПК нагадує, що згідно з п. 216.1 ПКУ датою виникнення податкових зобов'язань щодо підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, є дата їх реалізації особою, яка їх виробляє, незалежно від цілей і напрямків подальшого використання таких товарів (продукції), крім випадків, зазначених, зокрема, у статтях 225 та 229 ПКУ.

Реалізацією підакцизних товарів (продукції) відповідно до абзацу першого пп. 14.1.212 ПКУ вважаються будь-які операції на митній території України, що передбачають відвантаження підакцизних товарів (продукції) згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами з передачею прав власності або без такої, за плату (компенсацію) або без такої, незалежно від строків її надання, а також безоплатного відвантаження товарів, у тому числі з давальницької сировини, реалізація суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Отже, як роз'яснюють податківці, згідно з визначеннями пп. 14.1.212 ПКУ передача алкогольних напоїв (продукції) за договорами зберігання є реалізацією підакцизних товарів, та, відповідно, є об'єктом оподаткування акцизним податком. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»