• Посилання скопійовано

Акцизна накладна за щоденними підсумками може складатись сукупно за всіма АЗС платника

Реалізацію палива кінцевим споживачам суб’єкт господарювання може об’єднати в одну акцизну накладну за щоденними підсумками. А от чи можна в таку накладну включати обсяги реалізації за кількома АЗС? Податківці стверджують, що так

Акцизна накладна за щоденними підсумками може складатись сукупно за всіма АЗС платника

За загальним правилом акцизна накладна може бути складена за щоденними підсумками операцій (якщо акцизні накладні не були складені на ці операції окремо) за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД у разі здійснення реалізації пального за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником акцизного податку), розрахунки за які проводяться через касу/РРО або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок особи, що реалізує пальне).

Податківці в індивідуальній консультації від 05.06.2018 р. №2447/6/99-99-15-03-03-15/ІПК зазначають, що при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком платник має право включити до неї загальні обсяги реалізованого за всім пунктами відпуску пального окремо за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД.

Однак при цьому з консультації податківців можна виділити такі умови для складання однієї акцизної накладної за всіми пунктами відпуску:

  • така акцизна накладна повинна бути складена за щоденними підсумками на обсяги реалізації кінцевим споживачам (не платникам акцизного податку);
  • торговим точкам (пунктам відпуску) не делеговано право щодо реєстрації акцизних накладних.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»