• Посилання скопійовано

Акцизні накладні відображаються в декларації за фактом реєстрації

Дата виписки та дата реєстрації акцизної накладної часто можуть не співпадати. З консультації податківців дізнаємось, як відображати в декларації обсяги реалізованого пального, якщо акцизна накладна виписана в одному звітному періоді, а зареєстрована в іншому

Акцизні накладні відображаються в декларації за фактом реєстрації

Правила заповнення Декларації акцизного податку викладено у Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку (Порядок №14). Згідно з п. 2 Розділу V додаток 1-1 заповнюється наступним чином:

  • у графі 5 відображаються обсяги реалізованого пального за зареєстрованими в ЄРАН акцизними накладними, виданими отримувачу пального, розрахунками коригування до акцизних накладних;
  • у графах 6-10 відображаються обсяги реалізованого пального за зареєстрованими в ЄРАН акцизними накладними, які не видавалися отримувачу пального, розрахунками коригування до акцизних накладних за відповідними типами причин.

Реєстрація акцизної накладної в ЄРАН вважається наданням акцизної накладної отримувачу пального.

Таким чином, в індивідуальній консультації від 04.06.2018 р. №2444/6/99-99-15-03-03-15/ІПК податківці доходять висновку, що у додатку 1-1 до декларації відображаються ті акцизні накладні/розрахунки коригування до акцизних накладних, які зареєстровані в ЄРАН у тому звітному періоді, за який подається декларація.

Відповідно, якщо дата складання і реєстрації акцизної накладної припадають на один звітний період, то обсяг реалізованого пального відображається в декларації за цей звітний період. 

Якщо ж акцизна накладна була складена в одному звітному періоді, а фактична дата реєстрації припадає на наступний, то обсяг реалізованого пального за такою акцизною накладною потрапить до декларації за той звітний період, в якому таку акцизну накладну було зареєстровано.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»