• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує запровадити додатковий акциз при реалізації тютюнових виробів

Кабінет Міністрів пропонує ввести підвищену ставку мінімального акцизного податкового зобов'язання (з коефіцієнтом 1,4) при декларуванні ціни тютюнових виробів нижче 165% відповідного мінімального акцизного податкового зобов'язання

Кабмін пропонує запровадити додатковий акциз при реалізації тютюнових виробів

Згідно із затвердженим на урядовому засіданні в середу законопроектом, відповідні зміни запропоноввано запровадити тимчасово, до 31 грудня 2024 року - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається в тексті законопроекту із відповідними змінами до ПКУ, разом із цим запропоновано обмежити зниження цін на тютюнові вироби – не більше 5% від максимальної роздрібної ціни.

Порушення обмежень щодо зниження ціни передбачає штраф – 100% вартості наявних у суб'єкта господарювання тютюнових виробів, але не менше 10 тис. грн, зазначається в законопроекті.

У пояснювальній записці, яку також має в своєму розпорядженні агентство, зазначено, що в поточному році окремі виробники тютюнових виробів декларували ціни на сигарети в розмірі від 17,15 грн до 18,58 грн за пачку, що нижче суми податків на вартість акцизної марки однієї пачки (18,64 грн).

«Таке заниження цін призводить до того, що бюджет недоотримує кошти від податків, які залежать від ціни, а саме від ПДВ і акцизного податку з роздрібного продажу», – наголошується в записці.

Як повідомлялося, низка компаній тютюнового ринку виступала на підтримку розробленого Міністерством фінансів законопроекту, оскільки документ не встановлює заборону продавати сигарети нижче деякого цінового рівня, і в такий спосіб не передбачає втручання в цінову політику.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»