• Посилання скопійовано

Заправляєте власним пальним авто третіх осіб: наслідки

Податківці розповіли, до чого може призвести заправлення пальним авто третіх осіб

Заправляєте власним пальним авто третіх осіб: наслідки

Офіс великих платників податків ДФСУ розповідає, що підприємства, що здійснюють господарську діяльність, у разі недостатньої кількості власної та орендованої техніки, іноді залучають третіх осіб, з якими укладають договори підряду. На умовах цих договорів підприємства як замовники здійснюють заправку власним пальним техніки третіх осіб (підрядників).

У таких ситуаціях виникає питання щодо віднесення операцій із заправки власним пальним техніки третіх осіб, залученої на умовах договору підряду, до операції з реалізації пального у розумінні абз. 2 пп. 14.1.212 ПКУ.

Під час передачі підприємством (замовником) власного пального третій особі (підряднику, виконавцю) на виконання умов договору підряду здійснюється передача (відпуск, відвантаження) пального від замовника до підрядника (виконавця), що належить до операції з реалізації пального у розумінні абз. 2 пп. 14.1.212 ПКУ.

Підприємство (замовник) при здійсненні таких операцій є особою, що реалізує пальне та відповідно до пп. 212.3.4 ПКУ повинен зареєструватись платником акцизного податку з реалізації пального.

При цьому податкове зобов’язання буде виникати у підприємства тільки у випадку перевищення обсягу переданого (відпущеного, відвантаженого) підрядникам пального над обсягом отриманого пального від інших платників акцизного податку, з якого сплачено акцизний податок.

Водночас підприємство зобов’язане складати акцизні накладні на обсяги переданого (відпущеного, відвантаженого) підрядникам пального, а також на обсяги пального, що використовується для власного споживання, зареєструвавши акцизні накладні в ЄРАН.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»