• Посилання скопійовано

На 2 млрд грн поповнився бюджет завдяки розмитненню авто з єврономерами

Мінфін назвав суму надходжень до бюджету від розмитнення 30 тисяч авто з «єврономерами»

На 2 млрд грн поповнився бюджет завдяки розмитненню авто з єврономерами

Державний бюджет отримав 2 млрд грн від розмитнення 30 тисяч автомобілів на європейських номерах. Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Верланов на зустрічі в Національному банку України, передає кореспондент РБК-Україна.

«На сьогоднішній день державний бюджет отримав 2 млрд грн від розмитнення цих автомобілів. Розмитнено більше 30 тисяч автомобілів з понад 500 тисяч», – сказав він.

Мінфін прогнозує, що всього буде розмитнено 250-300 тисяч автомобілів на єврономерах, додав заступник міністра.

Верланов зазначив, що для Мінфіну та Пенсійного фонду такі надходження грошей стали «приємним і незапланованим доходом».

Нагадаємо, що закони про розмитнення авто на іноземних номерах («євроблях») №8487 і №8488 набрали чинності 25 листопада 2018 року.

За даними Мінфіну, на початку листопада 2018 року в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах.

Як свідчать дані митної статистики, протягом останніх двох тижнів в середньому за добу здійснюється митне оформлення 1,5 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»