• Посилання скопійовано

Договір про спільну діяльність: що з реєстрацією платником акцизу?

Заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального подає уповноважена юрособа за договором про спільну діяльність

Договір про спільну діяльність: що з реєстрацією платником акцизу?

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що перелік платників акцизного податку визначено п. 212.1 ПКУ.

Зокрема, згідно з пп. 212.1.1 та 212.1.15 ПКУ платником акцизного податку є особа, яка виробляє підакцизні товари (продукцію) на митній території України, та особа, яка реалізує пальне.

Порядок реєстрації платників акцизного податку з реалізації пального визначено розділом ІІ Порядку №113.

Відповідно до п. 5 Порядку ДФС веде реєстр платників акцизного податку з реалізації пального. Включення осіб до реєстру платників, внесення змін до нього, виключення реєстру платників здійснюється засобами системи електронного адміністрування реалізації пального та контролюючими органами за основним місцем обліку особи як платника податків.

До реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, зокрема щодо договорів про спільну діяльність без утворення юридичної особи, включаються такі ідентифікаційні дані:

  • назва договору;
  • найменування уповноваженої особи;
  • податковий номер, наданий такій особі при взятті на облік договору згідно з п. 63.6 та п. 64.6  ПКУ.

Реєстрація платника акцизного податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви за формою, затвердженою наказом Мінфіну  №218.

Отже, подання заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального за формою № 1-АКП здійснюється юрособою, що є уповноваженою особою договору про спільну діяльність. Водночас, облік операцій з реалізації пального здійснюється за номером договору взятого на облік згідно з п. 63.6 та п. 64.6 ПКУ.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»