• Посилання скопійовано

Запровадження нового механізму адміністрування акцизу на пальне можуть відтермінувати

Законопроектом №10212 пропонується перенести терміни набрання чинності змін щодо справляння акцизного податку з реалізації пального, які мали б набрати чинності з 1 липня 2019 року

Запровадження нового механізму адміністрування акцизу на пальне можуть відтермінувати

9 квітня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №10212 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо покращення адміністрування окремих податків і зборів".

Законопроектом пропонується відкласти на 1-3 роки набрання чинності деяких положень Закону №2628-VIII, що встановлюють зміни щодо справляння акцизного податку з реалізації пального (зокрема, тих, які мали б набрати чинності з 1 липня 2019 року). Докладно про ці зміни ми писали в нашій аналітиці.

Законотворці вважають, що дата набрання чинності 01.07.2019 року є нереальною для належного виконання положень ПКУ платниками акцизного податку та суб’єктами господарювання, які набудуть такого статусу відповідно до змін. Адже:

  • відповідні зміни ще передбачають розроблення та прийняття КМУ та Мінфіном підзаконних правових актів, що регулюють адміністрування акцизного податку;

  • запровадження на практиці нового механізму електронного адміністрування пального потребує  значних інвестицій, матеріальних ресурсів і часу;

  • не враховано час для суб’єктів господарювання, які знаходяться під державним регулюванням діяльності, наприклад, енергетичні підприємства, інвестиційні програми яких повинні бути погоджені з регуляторними органами, адже здійснення інвестицій впливає на тарифи та інші показники.

У разі прийняття цього Закону він набере чинності з дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»