• Посилання скопійовано

Правила передання до ДФС електронних документів розпорядниками акцизних складів

Порядок ведення Єдиного держреєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарах передбачає передачу облікових даних з них електронними засобами зв’язку до ДФС. Яким має бути програмне забезпечення для такого передання?

Правила передання до ДФС електронних документів розпорядниками акцизних складів

ДФС у підкатегорії 116.11 «ЗІР» нагадує, що  вимоги до електронного документа звітності суб’єктів господарювання встановлені наказом Міндоходів №729.

Зокрема, наказом № 729 передбачено, що розробка електронних форм документів звітності та кодування відповідних полів документів здійснюється у форматі Adobe Portable Document Format (PDF), контроль за електронними документами у XML-форматі здійснюється із застосуванням схем контролю XML-документів (XML-Schema).

Електронні форми, структури та схеми контролю XML-документів розробляються для кожного документа окремо та публікуються на офіційному веб-сайті ДФС разом з довідниками звітних документів, звітних періодів документів і територіальних органів ДФС.

Після завершення розробки електронних форм, структури та схем контролю для електронних документів, подання яких контролюючим органам передбачено постановою Кабміну № 891, вони будуть опубліковані на офіційному веб-сайті ДФС та стануть доступними розробникам програмного забезпечення для використання.

Отже, будь-яке програмне забезпечення, призначене для подання звітності суб’єктами господарювання, в якому його розробником будуть реалізовані електронні форми довідок структури та схеми їх контролю, може використовуватись для їх формування та направлення контролюючим органам електронними засобами зв’язку, що використовуються для подання електронної звітності (пряме з’єднання за протоколом SOAP, єдина адреса Інформаційного порталу ДФС України: zvit@sta.gov.ua).

У терміни, передбачені ПКУ, для подання довідок, ДФС забезпечить можливість їх формування та подання засобами Електронного кабінету та засобами «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності», яке можна безкоштовно завантажити тут>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»