• Посилання скопійовано

Як заповнити звіт №2-РС при передачі алкоголю на відповідальне зберігання?

Як у звіті за формою №2-РС виробник алкогольних напоїв має відображати операцію з передачі алкогольної продукції на склади відповідального зберігання? Розглянемо роз’яснення ДПСУ

Як заповнити звіт №2-РС при передачі алкоголю на відповідальне зберігання?

Коментар до ІПК ДПС від 01.10.2019 р. №523/6/99-00-04-01-01-15/ІПК

Подання звітів за формою №2-РС (затверджені наказом МФУ №49) передбачено для суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво алкогольних напоїв.

При цьому у пп. 14.1.212 ПКУ наведено визначення реалізації підакцизних товарів (продукції). Це будь-які операції на митній території України, що передбачають відвантаження підакцизних товарів (продукції) згідно з договорами купівлі- продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами з передачею прав власності або без такої, за плату (компенсацію) або без такої, незалежно від строків її надання, а також безоплатного відвантаження товарів, у тому числі з давальницької сировини, реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Тобто реалізацією підакцизних товарів з метою оподаткування акцизним податком в розумінні ПКУ є операції з фізичного відвантаження таких товарів (в тому числі коли переходу права власності не відбувається).

Відповідно до цього ДПСУ у ІПК від 01.10.2019 р. №523/6/99-00-04-01-01-15/ІПК зазначає, шо відвантаження алкогольних напоїв на склади відповідального зберігання підпадає під вищенаведене визначення. Відповідно таку продукцію слід відображати у графі 9 «Реалізовано у звітному місяці у тому числі на внутрішньому ринку».

***

Читайте також: Як зазначати інформацію про ліцензії в алкогольно-тютюновій звітності?

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»