• Посилання скопійовано

Помилилися у додатку 1 до декларації з акцизу за січень-серпень 2019 року: як виправити?

При виправленні помилки у Додатку 1-1 за звітні періоди до вересня 2019 року слід подавати уточнюючу декларацію з Додатком 1-1 та Додатком 8 за формою, чинною на час її подання. Дані до Додатку 1-1 заносяться за акцизними складами/акцизними складами пересувними зі зазначенням їх унікального номера в розрізі товарів за кодами згідно з УКТ ЗЕД

Помилилися у додатку 1 до декларації з акцизу за січень-серпень 2019 року: як виправити?

Податківці у підкатегорії 116.07 «ЗІР» наголосили, що п. 50.1 ПКУ встановлено, що разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Відповідно до п. 44.1 ПКУ для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені п. 44.1 ПКУ.

Згідно з п. 44.3 ПКУ платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів, визначених п. 44.1 ПКУ, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а в разі її неподання – з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності.

Таким чином, при виправленні помилки у Додатку 1 прим. 1 за звітні періоди до 01.09.2019, суб’єкти господарювання подають уточнюючу Декларацію з Додатком 1 прим. 1 та Додатком 8 за формою чинною на час подання уточнюючої декларації. Дані до Додатку 1 прим. 1 заносяться за акцизними складами/акцизними складами пересувними із зазначенням їх унікального номера в розрізі товарів (продукції) за кодами згідно з УКТ ЗЕД.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»