• Посилання скопійовано

Особливості складання Заявки на переміщення пального для власних потреб

Якщо сільськогосподарське підприємство має намір використовувати транспортні засоби (які не є акцизними складами пересувними) для переміщення власного пального для потреб власного споживання, то у нього виникає обов’язок з подання Заявок на переміщення пального. Розглянемо деякі нюанси складання таких заявок

Особливості складання Заявки на переміщення пального для власних потреб

Коментар до ІПК ДПС від 18.12.2019 р. №1973/6/99-00-04-02-06-15/ІПК

Що потрібно для перевезення пального для власних потреб у транспортних засобах?

Підпунктом 230.1.5 ПКУ передбачено, що транспортні засоби для переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки, повинні обліковуватися в Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий.

Для включення (виключення) транспортного засобу до (з) Переліку платник податку подає Заявку на переміщення пального із зазначенням періоду переміщення такого пального або спирту етилового.

Про те, як складати такі заявки, читайте у роз’ясненні податківців тут. А наразі на підставі ІПК від 18.12.2019 р. №1973/6/99-00-04-02-06-15/ІПК розглянемо деякі окремі питання.

 

Період, на який може бути складена заявка

Форма Заявки та Порядок її заповнення затверджені наказом Мінфіну від 08.05.2019 р. №188.

Зокрема, п. 1 розд. II Порядку №188 передбачено, що період переміщення пального або спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів.

Дати початку та закінчення періоду транспортування зазначаються цифрами у графах 25 та 26 Заявки.

 

Чи може Заявка містити декілька пунктів розвантаження?

Відповідно до п. 3 розд. II Порядку №148 інформацію щодо пунктів розвантаження пального зазначають у графах 13 – 22 Заявки.

При цьому, як роз’яснюють податківці у коментованій консультації, в Заявці може зазначатися декілька пунктів розвантаження пального одним транспортним засобом протягом періоду дії такої Заявки (у разі потреби).

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»