• Посилання скопійовано

Які порушення найбільше допускають платники акцизного податку?

ДПС розповіла про найпоширеніші порушення платників акцизу. Одним із них є необладнання та відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів–лічильників

Які порушення найбільше допускають платники акцизного податку?

ДПС у м. Києві інформує, що в 2020 році податкові органи продовжують роботу, направлену на протидію правопорушенням у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, зокрема у сфері виробництва та обігу спирту та спиртовмісної продукції.

З цією метою проводяться перевірки підприємства, що здійснюють виробництво та реалізацію такої продукції, на дотримання ними вимог статей 212, 229-230 ПКУ та Закону №481/95-ВР.

Основними порушеннями, які виявляються під час таких перевірок, є:

  • реалізація спирту етилового без реєстрації платником акцизного податку;
  • відсутність з вини платника реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації спирту етилового платником податку – розпорядником акцизного складу;
  • необладнання та відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів–лічильників.

Тому податківці звертають увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та реалізацію спиртовмісної акцизної продукції, на необхідність приведення своєї  діяльності у відповідність до чинного законодавства України.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»