• Посилання скопійовано

Чи можна зареєструвати акцизну накладну, з дати складання якої минуло 120 календарних днів?

Якщо податковий строк давності 1095 днів в цій ситуації не минув, податківці роз'яснюють, що зареєструвати акцизну накладну, з дати складання якої минуло 120 календарних днів, можна. Те саме правило діє і для розрахунків коригування до акцизних накладних

Чи можна зареєструвати акцизну накладну, з дати складання якої минуло 120 календарних днів?

ДПС у Київській області повідомляє, що суб’єкт господарювання може зареєструвати в ЄРАН акцизну накладну або розрахунок коригування до неї, якщо з дати їх складання минуло 120 календарних днів, але в межах строку позовної давності (1095 календарних днів).

При цьому для врахування в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсягів пального, облік якого здійснювався в системі електронного адміністрування реалізації пального, необхідно було у порядку та у терміни, визначені пп. «а» та «б» п. 23 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, здійснити розподіл обсягів такого пального між акцизними складами та/або акцизними складами пересувними шляхом складання та реєстрації в ЄРАН акцизних накладних перших та других примірників розподільчих акцизних накладних. Після закінчення такого терміну можливість реєстрації в ЄРАН першого та другого примірника розподільчої акцизної накладної відсутня.

Також, відсутня можливість коригування акцизних накладних, складених за формами, затвердженими наказом Мінфіну №218, та зареєстрованими в ЄРАН до 15 липня 2019 року (включно).

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»